Kritik: Miljøstyrelsen sjusker med beskyttelse af historiske vandmøller

1. september kl. 06:03
Vibæk Vandmølle
Der bør ikke være indsatskrav efter vandmiljøreglerne her ved Vibæk Mølle, for det er en af dem med højst kulturhistoriske værdier, argumenterer kritikerne. Illustration: Dansk Møllerforening.
Vandløb med møller med kulturhistorisk værdi kan undtages fra EU’s miljøregler, men ifølge høringssvar tager Miljøstyrelsen slet ikke nok hensyn til møllerne og har desuden misforstået og udpeget vandløbsstrækninger uden møller. Styrelsen svarer, at EU-direktivet er implementeret korrekt, men er dog ved at undersøge kritikken af de konkrete strækninger nærmere.
Artiklen er ældre end 30 dage

Miljøstyrelsen har udpeget en række vandløbsstrækninger med møller, der skal udtages af vandplanerne, fordi deres kulturhistoriske værdi så at sige trumfer vandmiljøhensyn – en mulighed, nationale myndigheder har efter EU’s Vandrammedirektiv.

Men det er de forkerte strækninger og vandmøller, der er udpeget, påpeger Dansk Møllerforening i et høringssvar til Vandområdeplanernes tredje periode (2021-27).

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger