Kloakoverløb kender (heller) ingen landegrænser

Flensburg Fjord
Hunde og badegæster på den tyske side. Skoven, huset og udmundingen af Krusåen i baggrunden er dansk. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
Indtil for nylig kunne et sønderjysk skybrud på dansk side relativt let betyde problemer for badende på tysk side. Nu er det vandmiljøet i grænselandet – eller rettere grænsevandet – som kræver en indsats.
23. september 2021 kl. 06:16
errorÆldre end 30 dage

Der er stadig hunde, badegæster og andre sommerklædte besøgende på stranden ved Flensburgs nordlige forstad, Wassersleben. I modsætning til for blot få år siden kan de være sikre på, at der ikke udledes sundhedsskadelige bakterier fra overbelastede danske kloaksystemer.

Eller næsten sikre. For der er stadig hængepartier på den danske side af grænsen, som ved skybrud kan give overløb til Krusåen og i særlige tilfælde også bringe uønskede bakterier herned til Flensburg Fjord.

»Men hovedårsagen til, at vi skal have opgraderet kloaksystemet på den danske side i de kommende år, er vandmiljøet i Krusåen,« fortæller Barbara Frenzel, afdelingschef for Byg, Natur og Miljø i Aabenraa Kommune.

Små vandoplande i det store EU-perspektiv

Ligesom regn- og spildevand og kloakoverløb ikke kender kommunegrænser, kender problemet heller ingen landegrænser. Derfor har Danmark og Tyskland i årtier talt sammen om vandmiljøet.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.