Kommuner og forsyninger får nu bedre muligheder for at vælge de bedste projekter til klimasikring; her er der højvande i Storåen i Holstebro.
Kommuner og forsyninger får nu bedre muligheder for at vælge de bedste projekter til klimasikring; her er der højvande i Storåen i Holstebro.

Foto : Lars Kaalund, KL.

Klimatilpasning skal atter betales over vandregningen

Siden 2016 har kommunerne skulle betale 25 procent af klimatilpasningsprojekter, mens forsyningsselskaber har kunnet betale op til 75 procent. Det har givet dyrere projekter. Nu vil regeringen ændre reglerne
Selv om det oftest er billigere at klimasikre byerne ved at lave såkaldte overfladeløsninger, hvor regn- og åvand kan opmagasineres, har forsyningsselskaberne over de seneste år tit valgt andre løsninger.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Medfinanseringsreglerne

De såkaldte medfinansieringsregler bestemmer, at kommuner og private kan få finansieret 75 % af omkostningerne til håndtering af regnvandet af spildevandsselskabet.

Det betyder, at man ved hjælp af spildevandstaksterne kan etablere alternative projekter på bl.a. veje og i vandløb frem for dyrere almindelige spildevandstekniske løsninger. Mellem 2013 og 2016 kunne forsyningsselskaberne finansiere 100 procent af omkostningerne.