Klimatilpasning af Danmarks største kirkegård kompliceres af hensyn til gravfreden

Vestre Kirkegård
Ann Lilja (th) diskuterer detaljer med den tidligere chef på klimatilpasningsprojektet, Dorthe Stender. I baggrunden materialepladsen, der skal rumme et regnvandsbassin nedenunder asfalten. Illustration: Michael Rothenborg.
Det bliver dyrere end oprindeligt budgetteret at klimatilpasse Vestre Kirkegård i København. F.eks. må lavninger og bassiner ikke graves så dybe som i f.eks. parker af hensyn til de begravede. Projektet kan skabe præcedens for kirkegårde i hele landet.
12. maj kl. 06:33

Det er en følsom sag, som Københavns Kommunes teknik- og miljøudvalg lige har godkendt: En ny plan for klimatilpasning af Vestre Kirkegård, der med sine 537.000 m2 er ikke bare Danmarks, men Skandinaviens største.

Med sådan et græsareal skulle man tro, at der var nok potentiale for nedsivning, både i almindelige plæner og lavninger. Men nej, det er faktisk nødvendigt at supplere med faskiner.

»Kirkegårdens grønne områder kan kun håndtere cirka 9.000 m3 regn, og ved en ekstremepisode i slutningen af århundredet kan man komme til at få et overskud på cirka 1.500-2.000 m3,« forklarer Ann Lilja, projektleder i Skybrud og Klimatilpasning i Københavns Kommune.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.