Vikingeskibsmuseet i Roskilde blev hårdt ramt, da stormen Bodil ramte. Også 2. januar 2019 var der forhøjet vandstand i Roskilde Fjord.
Vikingeskibsmuseet i Roskilde blev hårdt ramt, da stormen Bodil ramte. Også 2. januar 2019 var der forhøjet vandstand i Roskilde Fjord.

Foto : Vikingeskibsmuseet

Klimasikrings-veteran: Vi klimasikrer for sent

2. januar var der igen stormflod med oversvømmelser flere steder. Der er store gevinster ved stormsflodssikring, men det går alt for langsomt, mener Henrik Lynghus, der har årelang erfaring på området.
Allerede på 2019’s andet døgn fik flere steder i landet klimaforandringerne at mærke. Flere byer var tæt på oversvømmelser. Især Roskilde Fjord og en række områder i Smålandsfarvandet og Det Sydfynske Øhav var truet. Men panikken kunne være mindre, hvis vi blot brugte den viden, vi har, lyder kritikken fra en af veteranerne inden for klimasikring.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her