Klimasikring på vej op i gear

Foto : Bigstock

Klimasikring på vej op i gear

Repræsentanter for Danmarks to største partier lovede på KL's klimakonference bedre finansiering og koordinering i klimaprojekter.
Landspolitikere ser positivt på at genindføre muligheden for at finansiere blågrønne klimaprojekter 100 procent over forsyningstaksterne.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Nævnte firmaer

Uenighed om regningen bremser klimaprojekter

Manglende finansiering er den primære årsag til, at private fælles-klimatilpasningsprojekter ikke gennemføres. Det er konklusionen på en ny rundspørge, som KL’s magasin Momentum har foretaget blandt kommunale teknik- og miljøchefer.

56 pct. er enige/helt enige i udsagnet. Kun 5 pct. er uenige.

Samtidig svarer 33 pct., at de har eksempler på planlagte private fælles-klimatilpasningsprojekter, der ikke er blevet gennemført.

De kommunale teknik- og miljøchefer oplever også, at borgerne forventer økonomisk støtte til sikring af egne værdier mod klimahændelser, og de mener, at borgerne bør have adgang til flere/andre lånemuligheder.

Læs mere her.