Klar, parat, 2022: Her er vandsektorens største nytårsønsker

Nytår
Illustration: Bigstock. Se større version
Bedre beskyttelse af drikkevandet, en mere intelligent og tidssvarende vandsektorlov og en national og bredt dækkende klimatilpasningsplan. Det er nogle af ønskerne fra centrale branchefolk til bl.a. myndighederne her i 2022.
6. januar kl. 06:06

Vandsektoren ønsker sig meget af det, man ønskede sig ved sidste årsskifte, men ikke fik opfyldt i 2021. Plus opfølgninger på hvad der trods alt blev gennemført i fjor.

Det står klart efter, at WaterTech har bedt en række centrale aktører om nytårsønsker til politikere og embedsmænd (se de konkrete ønsker og forklaringer nedenfor).

Øverst på dagsordenen står bl.a. en bedre beskyttelse af drikkevandet – med nye værktøjer - og en revision af vandsektorloven med en smartere økonomisk regulering.

Hertil kommer en ny national klimatilpasningsplan (som retfærdighedsvis ikke blev udsat, men hele tiden har været planlagt til 2022).

Desuden bør der komme mere fokus på it; både sikkerheden og de digitaliserings-redskaber, der kan gøre sektoren mere effektiv og bæredygtig.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.