Kan man placere et regnvandsbassin i beskyttet natur?

Krusåen
Det er et eller andet sted bag Krusåen her, at der skal placeres et regnvandsbassin. Men hvor? Det strides man om i Aabenraa i en sag om naturbeskyttelse versus klimatilpasning, der har principiel betydning. Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
En principiel sag fra Sønderjylland om sammenstød mellem klimatilpasning og naturbeskyttelse er på vej i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Striden handler bl.a., om et regnvandsbassin kan gøre beskyttet natur bedre.
5. oktober 2021 kl. 06:15
errorÆldre end 30 dage

Kan man placere et regnvandsbassin i et paragraf 3-naturbeskyttet område – eller må klimasikringen vige for naturen, som det ofte er tilfældet, når kystbeskyttelse støder sammen med EU-natur?

Det spørgsmål ender formentlig i Miljø- og Fødevareklagenævnet efter, at byrådet i Aabenraa har peget på en placering for et regnvandsbassin i et naturbeskyttet område i kommunen. Danmarks Naturfredningsforening (DN) vil nemlig klage i den principielle sag.

Regnvandsbassinet nedenfor vejen Udsigten er en del af opgraderingen af klimatilpasningen i Kruså. Byen ved den dansk-tyske grænse døjer bl.a. med for mange overløb til Krusåen, hvor vandmiljøet i forvejen ikke har den nødvendige gode økologiske tilstand – og er der skybrud, er der også bakterierisiko for badevandet på den tyske side.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.