Kan et worst case-scenarie for stormflod blive for slemt?

Amager
Illustration: Michael Rothenborg. Se større version
Vil det virkelig koste 28 milliarder kroner, hvis der ruller en voldsom stormflod fra syd ind over hovedstaden? Eksperter og fagfolk er uenige, om beløbet er for højt eller lavt sat – men enige om, at politikerne skal have en (mere) solidt grundlag at træffe beslutninger om klimatilpasning på.
Indblik26. november 2020 kl. 06:16
errorÆldre end 30 dage

Kan et worst case scenario blive for slemt? Så man kommer til at bruge de sparsomme klimatilpasningsressourcer på noget, der er ekstremt usandsynligt?

Det mener forsker på DTU Management Morten Andreas Dahl Larsen, der i sidste uge i WaterTech skrev et Synspunkt med titlen ’Beslutningsgrundlag for sikring mod stormflod skal være rationelt’.

Morten Larsen havde bemærket, at København og Hvidovre kommuner ifølge en ny rapport risikerer skader som følge af stormflod svarende til et beløb på 28 milliarder kroner – men han mener ikke, at beregningsforudsætningerne helt holder vand.

»Et eksempel er stormflodsmodelleringen, hvor de benyttede antagelser er i den absolut ekstreme ende. Varigheden for stormfloden er sat til 36 timer med 12 timer på maksimumniveau i op til 5 meter vandstand i forhold til et referenceniveau,« skriver Morten Larsen bl.a.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.