IWA-præsident: Verden kan især lære én ting af Danmark på vandområdet

12. september kl. 15:28
IWA konference
»Husk at smage det rigtig gode vand,« sagde miljøminister Lea Wermelin (S), da hun drak et glas vand ved afslutningen på verdenskongressens åbningspressemøde. I midten er det IWA-præsident Tom Mollenkopf og til højre Grundfos-COO Ulrik Gernow. Illustration: Michael Rothenborg.
Det nytter ikke længere noget kun at fokusere på sit eget teknikområde. Det er nødvendigt, at vandsektoren samarbejder mere – ikke mindst med energisektoren, understregede IWA's præsident ved åbningen af vand-verdenskongressen. Miljøministeren var på samme linje.

Præsident i IWA, australske Tom Mollenkopf udtalte Copenhagen på tysk, da han mandag skulle fortælle, hvorfor det er så passende at afholde den internationale vandorganisations verdenskongres i netop den danske hovedstad. 

»Bare det at byen er så smuk, kunne såmænd være nok til at afholde kongressen her,« charmede Mollenkopf på åbningspressemødet i Bella Center i København.

»Men det mest spændende ved den danske vandsektor er nok, hvordan vand bliver integreret med andre sektorer, især energi og byudvikling,« fortsatte han.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger