IoT-sensorer på brusere, wc og vandrør giver store besparelser

Brusebad
Illustration: Bigstock.
Små vand-sladrehanke er på vej ind i lejligheder, huse, hoteller og vandværk. Flere eksempler tyder på, at forbrugerne tager denne former for nudging om vandspild til sig og reelt ændrer adfærd - til gavn for miljø og økonomi.
1. februar kl. 06:33
errorÆldre end 30 dage

Det er ikke altid, at prisbelønnede produkter virker helt efter hensigten i praksis. Men den lille sensor i brusebadet fra Aguardio, der i fjor blev udnævnt til Årets bedste IoT-løsning, får rent faktisk forbrugerne til at forkorte deres bade – også mange måneder efter installationen.

Det viser bl.a. undersøgelser, som University of Surrey har foretaget af effekten af denne nudging (altså at man giver folk ’et kærligt puf’ i retning af f.eks. mere bæredygtig adfærd): Et lille ur på bruseenheden tager tid på badet og gør via et minutdisplay den badende opmærksom på, hvor længe man har stået under bruseren.

Flere tidligere forsøg med denne type nudging-løsninger har ellers vist, at nyhedsværdien kan klinge af efter uger eller måneder, så folk ikke længere registrerer eller reagerer på nudgingen fra timeren – og går tilbage til at tage lige så lange bade som før.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger