I år er sidste frist for spildevandsindsats, men en kommune kan ikke love, at man er færdig før 2070

Hørsholm Karen Blixen
En fantastisk fortælling? Det kan blive 2070, før Hørsholm Kommune har afsluttet alle de spildevandsindsatser, der kræves i anden periode af vandplanerne, fremgår af en ny opgørelse fra Miljøstyrelsen. Fotoet er fra Karen Blixens Rungstedlund. Illustration: Hørsholm Kommune. Se større version
Ni kommuner når ikke vandmiljøindsatser, der ellers skulle være afsluttet med udgangen af 2021. Miljøministeriet overvejer pt. konsekvenserne.
28. september 2021 kl. 06:26
errorÆldre end 30 dage

Anden periode af de såkaldte vandområdeplaner, der skal skabe bedre vandmiljø i åer, søer og kystvande, skulle have været gennemført her i 2015-21. Men der er stadig ni kommuner, der ikke kan leve op til kravene til kloakering af ejendomme eller begrænsning af overløb inden udgangen af i år. Og en enkelt kommune har meddelt Miljøstyrelsen, at man måske først er færdig i 2070.

Det fremgår af en aktindsigt, som WaterTech har fået i kommunernes svar til styrelsen.

Hørsholm Kommune forklarer, at man her i januar 2021 har besluttet at separatkloakere alle kloakoplande og pt. arbejder med områdeprioritering og anlægstakt.

»Det forventes, at de to oplande med flest overløb bliver prioriteret højest og dermed bliver separatkloakeret inden hhv. 2033 og 2039. Resten forventes separatkloakeret senest 2070,« skriver Hørsholm Kommune til Miljøstyrelsen.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Rasmus Kruse Andreasen
28. september 2021 kl. 10:51

I tillæg til Miljøstyrelsens opgørelse over udeståender, bør man medtage de ejendomme, som der ikke blev stillet krav til i VP2. Altså hvis man vil kende det reelle indsatsbehov. I Odsherred er der fx ca. 20.000 sommerhuse og ca. 3.000 ejendomme i det åbne land, der ikke er kloakeret. Det er jo lidt andre tal end de anførte 286. Jeg forholder mig ikke til, om de resterende ukloakerede ejendomme skal have forbedret spildevandsrensningen, men staten bør ikke skjule tallene.