Hundredvis af lejligheder får brusebade, der genbruger vandet

Hundredvis af lejligheder får brusebade, der genbruger vandet
Illustration: Orbital Systems. Se større version
Brusere, der genbruger vandet badevandet, er efter introduktion på især hoteller nu også på vej ind i ejerlejlighedsprojekter. Bruserne kan spare op mod 90 procent af vandforbruget
11. november kl. 06:05

Opdateret: Købernes vandforbrug spiller sjældent den store rolle for developere, når de udvikler nye projekter, men nu skal et brusersystem, der genbruger op mod 90 procent bruservandet og dermed sparer energi til vandopvarmning, bruges i flere hundrede ejerlejlighedsprojekter i Danmark og Sverige. Det fortæller Kristian Hedberg, der er direktør for internationalt samarbejde hos den svenske bruserproducent Orbital Systems. 

»Vi skal levere til to store ejerlejlighedsprojekter i København, et i Jylland og to i Stockholm.«

I alt er der tale omkring 500 enheder. Ikke store tal for armaturleverandører. Men Orbitals bruserpakke er heller ikke helt normal. 

Udover brusehoved, håndbruser, armatur består den nemlig også af en filtreringsenhed, der opsamler det mindst beskidte vand fra afløbet, filtrerer det for skidt, slår bakterier ihjel med UV-bestråling og recirkulerer vandet. Desuden er der en kommunikationsenhed, der sender oplysninger til en app og til Orbital om brugen af brusersystemet, om eventuelle fejl og om behov for filterskift. 

 

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
#1
Lucas Guldberg Frydendall
4. november kl. 09:25

Den angivne pris på 20.000-25.000 må da vist være eksl. moms og med opnået mængde rabat... På Orbital Showers egen danske hjemmeside, står den billigste model til 35.000 kr. https://orbital-systems.com/da/get-a-shower/bestil/?country=Denmark

#2
verified_user
editor
Ulrik Andersen
16. november kl. 08:34

Hej Lucas

Tak for din kommentar. Jeg har tjekket prisen med Orbital Systems. Det er korrekt at listeprisen for forbrugere ligger omkring 35.000 kr. Jeg har præciseret artiklen med denne oplysning.

VH

Ulrik Andersen Redaktør FacilityTech

Forsiden