Holland har en århundredelang tradition for at sikre kysterne mod Nordsøen, her et dige ved Vlissingen.
Holland har en århundredelang tradition for at sikre kysterne mod Nordsøen, her et dige ved Vlissingen.

Foto : Bigstock

Holland viser vejen på kystbeskyttelse

København er ved at blive rigtig god til at sikre mod oversvømmelser fra skybrud og er derfor vært for denne uges topmøde i storbysamarbejdet C40. Men når det gælder klimatilpasning ved kysterne, halter Danmark ifølge eksperter klart efter et andet land.
Skal man koge årsagen til Hollands globale forspring på kystsikring ned til en enkelt dato, peger pilen på 1. februar 1953: Den dag skabte en storm i Nordsøen mere end 50 digebrud, og 1.836 hollændere mistede livet.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Nævnte firmaer

C40-klimatopmøde i København  

København er valgt som vært for denne uges topmøde i storbysamarbejdet C40, fordi den danske hovedstad er »et levende laboratorium for innovative klimaløsninger«.

Mere end 1.000 delegerede fra bl.a. Paris, Tokyo, Los Angeles og Singapore deltager i borgmester-topmødet 9.-12. oktober.  

C40-netværket er et samarbejde mellem 94 af verdens største byer om klimasikring, CO2-reduktion, bæredygtig byudvikling og grøn vækst.

Netværket repræsenterer mere end 700 millioner mennesker og en fjerdedel af verdens samlede økonomi.