Langt de fleste PFAS-afværgepumpninger bruger kulfilter, men enkelte pilotprojekter forsøger sig med resiner i ionbytteranlæg. Et af dem står i et gammelt industriområde i Region Hovedstaden og skal beskytte både vandmiljø og drikkevand. De foreløbige resultater tyder på, at prisen ikke er højere, og effektiviteten mindst det samme.
Materialerne er næsten som nat og dag, hhv. sorte og råhvide. Men der er både forskelle og ligheder på den måde, som kulfiltre og resiner fjerner PFAS fra forurenet vand.
Kulfiltre bruges langt de fleste steder, hvor regionerne har afværgepumpninger til PFAS-holdigt vand – bl.a. 17 ud af de 21 anlæg i Region Hovedstaden, hvor der er påvist PFAS i indløbsvandet (se faktaboks og foto af kul og resiner nederst).
Læs hele artiklen
Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.
Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.
Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.
Abonnementsfordele
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
