Gamle træer bremser klimatilpasning i københavnsk forstad

Rødovre træer
Illustration: Michael Rothenborg.
Biodiversitet i gamle træer er vigtigere end at begrænse oversvømmelser, også selv om træerne ikke er EU-beskyttet – i hvert fald når der er alternative klimatilpasningsløsninger. Det viser en sag fra Rødovre.
26. april kl. 06:13

Der er mange store træer rundt om Rødovre Centrum – og især de hjemmehørende arter af fyr, eg og fuglekirsebær har en meget høj biologisk værdi og er hjemsted og fødekilde for mange svampe, laver, insekter, fugle og mindre pattedyr, der søger skjul.

Den biodiversitet er ikke EU-beskyttet, men alligevel har den nu bremset et storstilet klimatilpasningsprojekt i den københavnske forstad.

Formålet med klimatilpasningen var ellers at forsinke og rense regnvand fra den store parkeringsplads ved Rødovre Centrum via en overfladeløsning på Rødovre Parkvej, så vandet kan udledes til Harrestrup Å, og bidrage til at begrænse overløb til åen (der i forvejen er ret belastet).

Ville ikke bryde kontinuitet

Men skulle klimaprojektet gennemføres, ville det forudsætte, at mindst 1/3 af træerne fældes, og som Teknisk Forvaltning skrev i sin indstilling til byrådet:

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger