Forsyninger kæmper med at finde plads til regnvandsbassiner – ekspropriation lurer

Erhvervsområde regnvandsbassin
Illustration: Michael Rothenborg .
Håndtering af regnvand tænkes ofte sent ind i byudviklingsprojekter, og så kan det blive aktuelt med frivillige – eller ikke-frivillige - aftaler med private. I et erhvervsområde i Nordsjælland prøver man at undgå det med å-genslyngning og bassin på kommunal græsmark.
26. april kl. 06:22

Her er allerede et par mindre private regnvandsbassiner. Men det er langt fra nok til at håndtere al regnvandet fra Erhvervsområde Farremosen i Allerød Kommune i Nordsjælland. Derfor gransker kommunens forsyningsselskab Novafos i øjeblikket, hvor der er yderligere arealer, hvor vand kan renses og forsinkes, inden det udledes til vandløb.

»Det er et generelt problem, vi bokser med. Regnvandsbassinerne skal være større end tidligere, fordi miljøkravene er øgede,« fortæller Herle Mo Madsen, planlægger i Novafos.

Dermed er hun og Novafos på linje med mange andre forsyningsselskaber og rådgivere, især på arealer i og omkring de større byer.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger