Forbrugerrådet: Sælgere af PFAS-filtre »prøver nærmest at skræmme forbrugerne til at købe deres produkt«

27. januar kl. 06:073
vandhane, drikkevand
Forbrugervenlighed eller at slå plat på folks frygt? De mange historier om PFAS har skabt et marked for filtre, der kan installeres hjemme i køkkenet, men er det virkelig nødvendigt – og etisk i orden? Illustration: Bigstock.
PFAS-skandalen har skabt boom i markedsføring af vandfiltre til hjemmebrug, men Forbrugerrådet Tænk kritiserer bl.a. en salgstekst om, at man »er nødt til at gøre noget ved PFAS nu, hvis man vil leve et sundt liv med sin familie.« Firmaet bag afviser kritikken.
Artiklen er ældre end 30 dage

»Aquaporin fjerner PFAS fra dit drikkevand: A20-serien tager vandfiltrering til et nyt niveau.«

Sådan står der i en af de stadig flere pressemeddelelser og reklamer, der bliver sendt ud i kølvandet på de mange PFAS-historier i de danske medier – og den deraf følgende bekymring. 

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. januar kl. 11:39

Vi har selv haft vandfilter på brugsvand i huset de sidste 20 år så udtalelsen fra Christel Kirkeby som argumentation mod vandfiltre og den manglende interesse i at forholde sig til udtalelsen her gjorde at jeg selv fandt materiale om emnet:https://sund-forskning.dk/artikler/kalk-0/beskriver en række sammenhænge for optagelse af kalk i kroppen og intet sted nævnes vand som kilde til kalk. Det altså noget misledende at bruge det som argumentation i artiklen.

1
27. januar kl. 14:25

Christel Kirkeby udtaler at det fjerner øskede stoffer som kalk. Fra ellers pålidelig kilde har jeg hørt at man kun optager kalk via fordøjelsen og ikke via vand - kan nogen med forstand på den slags be- eller afkræfte dette?