Fagfolk åbner for højere kravværdier for pesticidrester

Foto : Mikkel Østergaard

Fagfolk åbner for højere kravværdier for pesticidrester

Ekspert og Danske Vandværker mener, at det er på tide, at kravværdierne til ikke-relevante metabolitter bliver justeret. Danva og andre eksperter frygter tab af forbrugertillid.
»Hvis et stof ikke er sundhedsskadeligt, så er tiden kommet til, at vi bør vurdere, om kravværdien skal være lige så lav, som for stoffer, som vi ved er skadelige. Vi er nødt til se mere nuanceret på tingene, hvis vi skal bruge ressourcerne, hvor de giver mest værdi.«
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Nævnte firmaer

Serie: Pesticidrensning

Efterhånden som der bliver testet for flere og flere typer pesticider, biocider og nedbrydningsprodukter heraf, finder vandforsyningerne flere og flere forurenede boringer.

Om man skal rense drikkevandet flere steder, er stadig oppe til debat, men der bliver uden tvivl flere og flere steder, hvor man kommer til at forholde sig til problemstillingen. Derfor sætter WaterTech fokus på de forskellige rensemuligheder og de gode og dårlige erfaringer, som forsyninger, virksomheder og forskere har gjort sig med dem. 

  • Seriens første artikel handler om kulfiltrering. 
  • Den anden artikel handler om membranfiltrering.
  • Den tredje artikel om bakterier og kombinationen af membraner og bakterier.
  • Den fjerde om oxidation.
  • Den femte og sidste om, hvorvidt man også bør justere på kravværdierne.