EU-Kommissionen står fast: Der skal være god tilstand i vandmiljøet senest 2027

Gentofte sø
Illustration: Michael Rothenborg.
Med seneste udmelding får Danmark endnu sværere ved at få udsættelse for at opfylde miljømål i søer og andre vandområder. Sammenlignet med andre lande ligger vi dårligt på økologisk tilstand, og i bunden på viden om den kemiske tilstand.
2. juni kl. 06:06

Der bliver intet ’pusterum’ for EU-landene ift. at leve op til Vandrammedirektivets krav om god økologisk og kemisk tilstand. Det fastslår en talsmand fra EU-Kommissionen, ifølge Water News Europe.

»Vandrammedirektivets mål skal opfyldes, og der er ikke planlagt nogen lovændringer for at forlænge de eksisterende frister,« siger talsmanden.

Som Water News Europe konstaterer, kan den melding betyde, at Kommissionen vil begynde at skride ind over for medlemsstater, der ikke opfylder målene i Vandrammedirektivet i 2027.

I direktivets første år blev der gjort ret store fremskridt, men i løbet af de seneste år er den positive udvikling gået lidt i stå, ifølge bl.a. en EEA-rapport.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger