En åben ventil lå bag en forøgelse af det årlige vandtab med 50 procent

15. november kl. 05:58
Novafos ventilbrønd
Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor ventilen bag det store vandtab sidder, så her er et foto af en smart ventil, der tværtimod reducerer vandspildet (se link nederst). Illustration: Michael Rothenborg.
En enkelt åben ventil var hovedårsagen til, at det årlige vandspild i en hovedstadskommune hoppede fra under 8 til over 12 procent. Episoden får nu Danmarks næststørste forsyningsselskab til at overveje overvågning af ventilerne.

Det er tydeligt på grafikken over vandspild, at der er noget galt: Vandtabet i Gentofte kommune har fra 2017-2020 holdt sig pænt under de 8 procent, der er Novafos’ mål – men i 2021 springer det til over 12 procent (se grafik over Non Revenue Water (NRW) nederst i artiklen).

Og hos Danmarks næststørste forsyningsselskab spærrede man øjnene endnu mere op, da man fandt ud af, at langt det største bidrag til vandtabet efter alt at dømme skyldtes en enkelt ventil.

Få fuld adgang til WaterTech

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WaterTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger