DMS er udbredt i grundvand i byområder - langt over grænseværdien

31. januar kl. 06:061
Hvidovre DMS
Det var her - i et filter placeret 4-9 meter under vandspejlet - at forskerne fandt den højeste DMS-koncentration i det helt almindelige villaområde i Hvidovre (0,33 μg/L). Illustration: Geus.
Den hyppigst fundne pesticidrest i grundvandet DMS har været anvendt i både landbrug og som biocid i træbeskyttelse og maling. En endnu ikke offentliggjort rapport viser, at niveauerne i helt almindelige byområder, hvor der ikke har været landbrug, er overraskende høje. Og problemet bliver ikke mindre de kommende år.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det var meget sandsynligt, at forekomsten af svampemidlet DMS i grundvandet i Danmarks største kolonihaveområde med flere tusinde malede træhuse vest for Ballerup ville være høj. Hofor havde allerede konstateret forurening af fire drikkevandsboringer i den nordlige del af kolonihaveområdet. Og da man sammen med Geus tog prøver til det såkaldte FungiSource-projekt viste de da også, at det øverste grundvand i området indeholder fra ca.

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. januar kl. 11:31

Ja, og her er så endnu et eksempel på, at Danmarks overimplementereing af reglerne koster mange penge! - Hvis vi regulerede DMS på samme måde som man gør i resten af EU (og det er endda også restriktivt, og følger "forsigtighedsprincippet"), ville der jo ikke være noget problem! Hvornår vågner politikerne op?