Disse byer er mest sårbare over for fremtidens stormfloder

Sydhavnen
Flot ser det ud i aftenrøden. Men den lavtliggende københavnske Sydhavn er blandt de områder, hvor de største værdier kan blive ramt af en stormflod, viser ny modellering fra DTU. Illustration: Bigstock. Se større version
Ny modellering af oversvømmelsesskader ved kysterne kan hentes gratis af kommunerne - og er allerede ved at blive forbedret. Den afslører bl.a., at en heftig stormflod kan koste rigtig mange milliarder.
2. september 2021 kl. 06:33
errorÆldre end 30 dage

Det er borgere, erhvervsliv og kommune i København og Aarhus, der har flest værdier i klemme i fremtidens stormfloder. Ser man derimod på antallet af udsatte bygninger, er det Ringkøbing-Skjern Kommune, der er i top på hitlisten, efterfulgt af Lolland (i et relativt mildt scenarie).

Det er nogle af de mange oplysninger, man kan trække af en ny modellering over skadesøkonomi for oversvømmelser ved kysterne, som forskere på DTU Management har lavet i et projekt finansieret af Innovationsfonden, og hvor en række andre partnere som bl.a. DHI, Kystdirektoratet og Smith Innovation også har medvirket (se Stormflodsskadernes Danmarkskort nedenfor).

Her kobler forskere i det såkaldte Coherent-projekt for første gang detaljerede klima-forudsigelser sammen med salgspriser på huse og sommerhuse, samt udgifter til at genoprette bygninger efter store vandskader i alle landets 98 kommuner.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.