Det kniber med udledningstilladelser i flere kommuner

Skanderborg
Det ser idyllisk ud ved Skanderborg-søerne, men det sejler med udledningstilladelserne i kommunen. Illustration: Bigstock. Se større version
En stikprøve fra Miljøstyrelsen tyder på, at op mod en tredjedel af kommunerne ikke har styr på tilladelser til udledning af spildevand. Ministeren har indskærpet reglerne, men lovliggørelse kan tage flere år.
4. november 2021 kl. 06:18
errorÆldre end 30 dage

I sidste måned kom det frem, at Skanderborg Kommune slet ikke har styr på sine udledningstilladelser. Tæt på en fritidsordning blev der udledt urenset spildevand til et vandløb, og på en strækning på 30 meter og i 70 centimeters højde blev der fundet toiletpapir og andre efterladenskaber, som normalt bliver sorteret fra på et rensningsanlæg.

Kommunen erkendte selv, at man manglede mindst 80 udledningstilladelser, men Skanderborg er ikke alene.

Miljøstyrelsen oplyser til WaterTech, at en stikprøve tyder på, at næsten en tredjedel af samtlige kommuner har problemer med tilladelserne.

»I 2020 kunne vi i en screening af en stikprøve på 33 spildevandsforsyninger konstatere 10 tilfælde, hvor spildevandsforsyningerne ikke lå inde med tilladelser til overløbsbygværker, som ofte er af ældre oprindelse, og hvor tilladelserne kan have haft en anden form end de har i dag,« fortæller Henrik Hagen Olesen, enhedschef for Vandforsyning i styrelsen.  

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.