Danmark kan få svært ved at opfylde nyt spildevandsdirektiv på især ét område

7. marts kl. 06:061
Herning renseanlæg
Kun meget få danske renseanlæg kan rense medicinrester på det niveau, der kræves i et kommende EU-direktiv. Illustration: Michael Rothenborg.
Miljøministeren og hans ministerium er bekymret for, at kun meget få danske renseanlæg lever op til kommende krav om fjernelse af medicinrester. Danva siger, at vi godt kan nå det – hvis danske politikere fastsætter de rigtige krav.

Miljøminister Magnus Heunicke (S) har flere gange, bl.a. på samråd givet udtryk for, sagt, at det kommende byspildevandsdirektiv fra EU vil stille skrappe krav til rensning af husspildevand, som det kan blive svært at leve op til. Også for Danmark. 

WaterTech har spurgt ministeriet, hvad ministeren særligt sigter til, og det viser sig, at det især er rensning af kosmetik- og medicinrester. 

Læs hele artiklen

Hos WaterTech får professionelle viden om de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. marts kl. 10:11

Mystisk perspektiv miljøministeren lægger for dagen. Direktivets pointe er, at der på mellemstore og store renseanlæg der udleder til MFS-følsomme områder skal etableres 4. rensetrin så MFS reduceres med 80%. At danske renseanlæg i dag ikke har dette rensetrin (fordi der ikke findes krav om det) og derfor ikke lever op til rensekravet er da hverken underligt eller et problem. Og det siger da slet ikke noget om vi vil være i stand til at leve op til kravene i 2030/2035/2040.

Hvis vi allerede i dag levede op til kravene ville der jo ikke være behov for det 4. rensetrin og så ville direktivet jo heller ikke medføre den nødvendige forbedring af vandmiljøet.

Siger ministeren i virkeligheden, at han ikke vil lade forsyningsselskaberne investere i den krævede opgradering?