Bredt politisk pres for flere PFAS-penge – minister »er åben«

Drikkevand
Illustration: Flynt / Bigstock.
Venstre foreslår 100 millioner kroner mere årligt til især kortlægning og oprensning af PFOS og andre fluorstoffer, der bl.a. truer drikkevandet. Også K og SF vil give flere penge til området. Miljøministeren er ikke afvisende.
8. marts kl. 06:15
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der tegner sig et politisk flertal for at give flere penge til en større indsats mod forureninger med PFOS og andre PFAS-stoffer.

På WaterTechs spørgsmål om miljøminister Lea Wermelin (S) vil undersøge mulighederne for at få skaffet flere penge til kortlægning og oprensning af de giftige fluorstoffer siger hun i en skriftlig kommentar:

»Generelt er jeg åben over for at se på jordforureningsopgaverne, og om der kan gøres mere for at optimere jordforureningsindsatsen.«

Ministeren reagerer efter, at eksperter i drikkevand i WaterTech/Ingeniøren opfordrede til at flytte fokus fra pesticider til PFOS. De to professorer påpegede bl.a., at et mikrogram PFOS er flere hundrede tusinde gange farligere for menneskers helbred end et mikrogram med f.eks. pesticidstoffet BAM. Penge til drikkevandsbeskyttelse bør omfordeles fra pesticider til PFOS og andre PFAS-stoffer - eller bare øges.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger