Visualiseringen af det samlede rensningsanlæg er ikke lavet af Biofos, der i sine basisscenarier ser et mere traditionelt rensningsanlæg for sig.
Visualiseringen af det samlede rensningsanlæg er ikke lavet af Biofos, der i sine basisscenarier ser et mere traditionelt rensningsanlæg for sig.

Foto : Urban Power for Hvidovre Kommune

Biofos-direktør: Hovedstadens vandrensning bør samles på ø ved Hvidovre

Spildevandsvirksomheden bliver presset væk fra Refshaleøen af byudvikling. En samlet af tre renseanlæg vil give stordriftsfordele og kan sætte nye klima- og miljøstandarder, mener Biofos-direktør.
Dominoeffekten fra Lynetteholm begynder nu for alvor, og meget tyder på, at den kan medføre en helt grundlæggende og bekostelig omlægning af hele hovedstadsområdets spildevandshåndtering. Den kunstige halvø i havneindløbet til København, som Folketinget forleden godkendte, betyder nemlig at landets største rensningsanlægget ikke længere er en velkommen nabo i kvarteret. Lugtgener gør, at der ikke må etableres boliger i området.
Få fuld adgang til WaterTech?
WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.
Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Flytte-økonomi
  • Hvor en uændret placering fremskrives til en takst på gennemsnitligt 10.25 kroner per kubikmeter spildevand i 2045, vil prisen efter en flytning af Lynetten til Prøvestenen være 9,5 kroner per kubikmeter.
  • Ved den samlede løsning på Holmene vil taksten blive 10 kroner lige ud.
  • En gennemsnitlig familie på 2,15 person med et årligt forbrug på 79,29 kubikmeter vil således opleve besparelser uanset flytningen.
  • I første tilfælde bliver den på 60 kroner og i andet tilfælde20 kroner.