Biofos-direktør: Hovedstadens vandrensning bør samles på ø ved Hvidovre

Visualiseringen af det samlede rensningsanlæg.
Visualiseringen af det samlede rensningsanlæg er ikke lavet af Biofos, der i sine basisscenarier ser et mere traditionelt rensningsanlæg for sig. Illustration: Urban Power for Hvidovre Kommune. Se større version
Spildevandsvirksomheden bliver presset væk fra Refshaleøen af byudvikling. En samlet af tre renseanlæg vil give stordriftsfordele og kan sætte nye klima- og miljøstandarder, mener Biofos-direktør.
21. juni 2021 kl. 09:17
errorÆldre end 30 dage

Dominoeffekten fra Lynetteholm begynder nu for alvor, og meget tyder på, at den kan medføre en helt grundlæggende og bekostelig omlægning af hele hovedstadsområdets spildevandshåndtering.

Den kunstige halvø i havneindløbet til København, som Folketinget forleden godkendte, betyder nemlig at landets største rensningsanlægget ikke længere er en velkommen nabo i kvarteret. Lugtgener gør, at der ikke må etableres boliger i området.

De umisforståelige politiske signaler har fået ejeren Biofos, der i forvejen ser arealmangel i den fjerne horisont, til at gå tænkeboks.

Og det hidtidige resultat af det omfattende analysearbejde medfører, at direktøren nu foretrækker at samle alle virksomhedens tre rensningsanlæg på endnu et kunstigt ø-projekt, Hvidovres Holmene.

Det gør realiseringen af det kunstige Vestegns-øhav, som for nylig også fik kraftig rygvind fra regeringen - og kritik fra eksperter - endnu mere sandsynlig.

Men for Biofos-direktør John Buur Christiansen er det først og fremmest perspektiverne i at kunne starte Københavns spildevandshåndtering på en frisk med et langt bedre miljøaftryk til følge, som frister.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.