Bakterier vil ikke dø: Nu UV-bestråles vandet på Aarhus Rådhus

Foto : Aarhus Kommune

Bakterier vil ikke dø: Nu UV-bestråles vandet på Aarhus Rådhus

Høje Legionellatal fik Aarhus Kommune til at rense vandrørene på rådhuset kemisk. Efterfølgende er bakterietallet imidlertid vokset igen, så kommunen har måtte installere UV-anlæg og udstede forbud mod at bruge vandet i fem bygninger.
Den ene plage har afløst den anden i vandrørerne på rådhuset i Aarhus. Under coronanedlukningen skyllede kommunens driftsfolk ihærdigt rørerne med varmt vand for at nedbringe koncentrationen af Legionella-bakterier, men 28. april viste en prøve, at koncentrationen alligevel var for høj.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Fakta: Legionella

Legionella er en gruppe bakterier. Legionella Pneumophila serogruppe 1 Pontiac er årsag til 40-50 procent af alle tilfælde og kan smitte raske personer. 

Legionella bakterien trives bedst ved 20° – 45° grader C, og ved temperaturer over 60° grader C dræbes bakterien. 

Legionella kan kun smitte, hvis personer indånder forstøvet vand – de såkaldte aerosoler. 

Når mennesker smittes af legionellabakterier kan de udvikle den såkaldte legionærsyge, en influenzalignende sygdom eller lungebetændelse.

Legionærsygen kan være dødelig for mennesker med nedsat modstandskraft - derfor er patienter på f.eks. sygehuse eller beboere på plejehjem særligt udsatte.

Kilder: SSI og Force Technology