Bævergate: Problemskabende dyr skal kunne flyttes til et andet område

Bæver
Miljøstyrelsen medgiver, at det kan være en løsning at flytte enkelte bævere fra områder, hvor de skaber mange problemer i form af spærringer m.m. Illustration: Bigstock. Se større version
Bævere er ved at blive så almindelige, at de i højere grad kan reguleres – især i de områder, hvor de f.eks. skaber spærringer for andre beskyttede arter. Ngo’er ønsker tillige farvekoder, så bævere så at sige kan forbydes adgang til særligt sårbare vandløb.
2. februar 2021 kl. 06:15
errorÆldre end 30 dage

Farvekodning af forskellige vandløb efter sårbarhed, så bæveren kun kan få lov at være i dem, hvor den ikke gør skade på andre beskyttede arter eller vandmiljøet som sådan. Og i særligt problematiske tilfælde flytning af bævere til andre områder.

Det er to konkrete forslag fra de grønne organisationer til at nedbringe de problemer, som bævere kan skabe i vandløb med f.eks. spærringer.

Som WaterTech fortalte i sidste uge, har Danmarks Sportsfiskerforbund m.fl. klaget til Miljøministeriet over, at man i en ny forvaltningsplan ikke vurderer bæveres mulige skadelige effekt på EU-beskyttede vandløb. I den forbindelse har forbundet et forslag om, at det skal fremgå præcist af planen – eller af et andet regelgrundlag – »hvor det i hvert enkelt af de jyske vandløbssystemer vil være hensigtsmæssigt, at bæverne etablerer sig, og i på hvilke vandløbsstrækninger dette ikke er foreneligt med andre hensyn«.

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Jakob Lyngbye
23. februar 2021 kl. 13:18

https://cordis.europa.eu/article/id/211399-impact-of-beavers-on-salmon-and-trout

https://www.nina.no/LinkClick.aspx?fileticket=bEkuPo-u188%3d&portalid=65