Arealet af grønne tage firdoblet på fem år. Vi ved stadig ikke, om det er godt eller skidt

Nickolaj Feldt Jensen Forskningsassistent BUILD Grønne tage
Illustration: Ulrik Andersen.
Grønne tage dækker i dag over 800.000 m2, men ifølge forskerne bag en ny undersøgelse kender vi stadig ikke rigtig effekterne på f.eks. fugt, biodiversitet og tilbageholdelse af regnvand.
Indblik5. maj kl. 06:06

Selv om grønne tage har bredt sig over de danske bygninger som skvalderkål i travle husejeres haver, er der stadig store huller i vores viden om deres gode og dårlige sider under danske forhold. På opdrag af Byggeskadefonden har forskere fra Build på AAU nu forsøgt at blive klogere på de spørgsmål og samle dem i en rapport, som er lige på trapperne. 

»Der er mange uklarheder i vores viden om grønne tage,« fortæller Nickolaj Feldt Jensen, der er civilingeniør, phd. og forskningsassistent på AAU Build, da vi mødes ved Korsgadehallen i København, som er en af de bygninger, forskerne har kigget nærmere på. 

Fandt kun en sag med anerkendt skade

Byggeskadefonden har været meget kritiske over for de grønne tage, som fonden flere gange har kaldt en »byggeteknisk risikofyldt konstruktion.« Men i fondens egen database kunne forskerne faktisk kun finde en enkelt sag, hvor det var det grønne tag, der var årsag til problemerne. 

»Der var kun én sag ud af 46, hvor der var en reel anerkendt skade, som var forårsaget af fejl i taget,« fortæller Nickolaj Feldt Jensen. 

Få fuld adgang til WaterTech

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WaterTech
Alt indhold på WaterTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger