Anas Mehdawi og Christoffer Cady med en del af filtreringssystemet, der har bevist sit værd, bl.a. hos Vandcenter Syd.
Anas Mehdawi og Christoffer Cady med en del af filtreringssystemet, der har bevist sit værd, bl.a. hos Vandcenter Syd.

Foto : Tollson

Ung innovation: Billigere og grønnere vedligehold af regnvandsbassiner  

Internationale studerende og startups deltager i finalerne i Next Generation Water Action med bud på at løse problemer udløst af tørke, vandforurening og mangel på drikkevand. Med i finalen er bl.a. to unge DTU-ingeniører, der har opfundet en effektiv filtreringsteknologi til regnvandsbassiner.
En ny opfindelse der hjælper med at vedligeholde regnvandsbassiner på en mere økonomisk og miljømæssig facon, er ved at komme på markedet.
Få fuld adgang til WaterTech?
WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.
Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Hvad er NGWA?

Next Generation Water Action (NGWA) er et globalt initiativ og en innovationsproces, som involverer mere end 100 studerende og entreprenører fra tidlige startups fra Danmark, Mexico, Indien, Korea, Ghana og Kenya.

NGWA koordineres af DTU og IWA Young Water Professionals, der involverer partnere, studerende og iværksættere fra Danmark, Indien, Sydkorea, Ghana, Kenya og Mexico.

Next Generation er et årligt tilbagevendende initiativ drevet af DTU Skylab. Initiativet drejer sig i sin kerne om unges involvering i den bæredygtige dagsorden. Hvert år formulerer Next Generation et tema, et handlingsfelt, der er relevant for at skubbe på bæredygtig forandring, og hvor ungdomsinddragelse vil være af værdi for beslutningstagere over hele kloden.

Next Generation-projektet er bygget på tre centrale fokuspunkter: Ungdomsinddragelse, Partnerskaber og Handling.