TV-inspektioner kan nå områder, menneskelige inspektioner ikke kan nå - især når ledningerne er mindre end i dette tilfælde (Hofors Lersøledning).
TV-inspektioner kan nå områder, menneskelige inspektioner ikke kan nå - især når ledningerne er mindre end i dette tilfælde (Hofors Lersøledning).

Foto : Hofor

Nyt digitalt værktøj opdager slidte ledninger, inden de bliver dyre at reparere

Machine learning er en væsentlig del af et værktøj, der ikke kun effektiviserer renoveringen af kloaksystemet, men også minimerer rotterisiko og gener for kunder. Tv-inspektion er et helt centralt element.
Der havde ikke rigtig været problemer med spildevandsledningerne i villakvarteret i Hvidovre ved hovedstaden. Men da Hofor fik lagt data fra ledningsnettet ind i det nye digitale værktøj Rehab-IT, blinkede de røde advarselslamper: Når disse data blev sammenlignet med andre ledninger med samme karakteristika, som man havde tv-inspiceret tidligere, kunne der godt være en risiko i Hvidovre.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Sådan (for)bliver man TV-operatør

En certificeret DTVK-operatør skal gennemgå et grundkursus og bestå hhv. en teoretisk og praktisk prøve, før vedkommende kan bestå uddannelsen.

Efter operatøren har fået certifikatet, sikres det, at han/hun fortsat er skarp i rapporteringen ved, at der løbene indkaldes stikprøver af de gennemførte tv-inspektioner.

Tv-operatøren får løbene tilbagemeldinger på, hvad der skal justeres, og i værste fald inddrages certifikatet.

Der findes cirka 150 aktive certificerede tv-operatører i Danmark. Fire tekniske konsulenter uddanner og følger dem løbene.