Videnskabelig assistent Diego Francisco Sanchez Urbina i containeren, her opstillet ved pilotforsøg i Hillerød Forsyning.
Videnskabelig assistent Diego Francisco Sanchez Urbina i containeren, her opstillet ved pilotforsøg i Hillerød Forsyning.

Foto : DTU Miljø

Ny miljøvenlig teknologi fjerner antibiotikaresistente bakterier fra spildevand

Pereddikesyre gør det muligt at fjerne multiresistente bakterier fra hospitalers spildevand, før det når rensningsanlægget og kan udgøre en fare for mennesker og miljø. Medicinrester bør dog stadig renses centralt, mener branchefolk.
Der er forskel på hospitalsspildevand. En ting er medicinrester, noget helt andet er det spildevand, der indeholder antibiotikaresistente bakterier. Det kan nemlig både udgøre en sundhedsrisiko for kloakarbejdere og ansatte på rensningsanlæg – og skabe problemer for vandmiljøet, hvis kloakkerne løber over ved kraftige regnskyl.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Spildevand fra supersygehuse

Der opereres med en række modeller for spildevandet fra de nye supersygehuse. Disse tre er de vigtigste:

- Hospitalet laver decentral rensning og egen udledning til recipient

- Hospitalet leverer sit spildevand til et offentligt system, der modtager spildevandet og renser det centralt.

- Hospitalet har sin egen separate ledning til centralrenseanlægget, der så igen kan vælge at rense lægemidler decentralt (kun på hospitalets ledning) eller centralt både for byen og hospitalet.

Kilde: Hillerød Forsyning m.fl.