
Rasmus Kruse Andreasen ved Gniben-diget - et eksempel på, at kommunalpolitikere snildt kan få finansiering til kystsikring på plads, hvis de har modet og holder fast i en enkel fordelingsnøgle.
Foto : Michael Rothenborg
Modige kommunalpolitikere = lettere kystsikring
Vær modig, afstem forventningerne, og send hele regningen til første række. Det er opskriften på at få borgernes ja til kystbeskyttelse, mener en kommunal ekspert, der afviser, at finansiering eller yderligere regler fra statslige myndigheder er nødvendigt. KL mener, at det er for forsimplet.
Der er én ting, der er alfa omega, når man som kommune forsøger at få borgerne med på et kystsikringsprojekt.
»Det kræver først og fremmest, at kommunalpolitikerne og embedsmændene har mod,« siger Rasmus Kruse Andreasen, landskabsforvalter og kystsikringsekspert i Odsherred Kommune.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?
WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.
Blot så mit budskabet står…
Blot så mit budskabet står mere klart, har jeg et par bemærkninger til KL’s kommentarer: (1) Ja, ved oversvømmelsesbeskyttelse skal de der oversvømmes naturligvis betale. Også inde i land. (2) Taksationskommissionen skal kun fastsætte betalingsparten. Ikke OM der skal beskyttes eller hvordan. Det skal fortsat ligge hos kommunerne som fremhævet af KL. Akkurat som efter vandløbsloven, hvor det også er kommunen, der bestemmer hvordan og om der skal laves et afvandingsprojekt. I gamle dage lå opgaven også hos landvæsenskommissionerne, der tilsyneladende ikke havde de store problemer. Det vidner vores gennemafdrænede og opdæmmede land meget godt om synes jeg. Der ligger måske hundredetusinde landvæsenskendelser om partsfordeling. Hilsen Rasmus Kruse