Vandhullerne må ikke være for tilgroede, men græsset bør være langt, tilråder rådgivere. Kommunen arbejder løbende på at optimere forholdene for padderne i Gyngemosen.
Vandhullerne må ikke være for tilgroede, men græsset bør være langt, tilråder rådgivere. Kommunen arbejder løbende på at optimere forholdene for padderne i Gyngemosen.

Foto : Michael Rothenborg

Der er stadig frøer i Bamses gamle sø – men bestanden er truet

Den tidligere TV-By i Søborg var kulisse for den første større konflikt mellem EU-beskyttede padder og nybyggeri. Byggeriet blev i første omgang bremset, men gik så i gang igen på betingelse af, at man sikrede padderne gode levevilkår. Det er der stadig udfordringer med.
Mellem højhusene er et par små vandhuller – og et par skilte: »Vandhullerne i Gyngemosen er levesteder for flere arter af frøer, bl.a. spidssnudet frø,« begynder teksten, der også indeholder formaninger om ikke at fodre fugle, udsætte fisk eller plante noget i vandhullerne.
Vil du have fuld adgang til WaterTech?

WaterTech er for professionelle, der arbejder med teknologi og vandets kredsløb. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger i vandsektoren fra klimasikring til drikke- og spildevandsbehandling.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv WaterTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Serie: Storbyens små padde-oaser

Der opstår stadig flere sager, hvor truede, EU-beskyttede padder kommer i vejen for byggeplaner, senest på Amager Fælled.

Disse konflikter mellem natur og kultur er ikke nye, og det kan stort set altid lade sig gøre at løse dem (i hvert fald delvist).

WaterTech sætter i en miniserie fokus på fredelig sameksistens mellem padder og nybyggeri.