Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Replik fra ARI: »Jeg ringer gerne først, Ejvind.«

Energitårnet Roskilde
Illustration: Argo. Se større version
Et indlæg fra Affalds- og Ressourceindustrien (ARI) om høj, reel genanvendelse fik den 7. december sat gang i debatten på WasteTech. Niels Bukholt, sekretariatsleder i ARI, svarer her på de spørgsmål og inputs, som der kom til det oprindelige indlæg.
16. december 2021 kl. 06:00

Den 7. december bragte WasteTech et synspunkt fra Affalds- og Ressourceindustrien (ARI), der talte om fordelene for affaldssektoren ved at der nu stilles krav til høj, reel genanvendelse. Det skabte en del debat og affødte blandt andet et længere indlæg fra Ejvind Mortensen, chefkonsulent ved affaldsselskabet Argo, der både roste indlægget og kom med en indvinding.

Ifølge Ejvind Mortensen er det kun en fordel at indføre krav om "høj, reel genanvendelse" så længe, at der måles rigtigt. Den udfordring har Argo forsøgt at løse ved at indføre nye kravspecifikationer i deres udbud. Nedenfor kan du læse den afsluttende del af Ejvind Mortensens kommentar:

»I ARGO er vi gået sammen med de andre affaldsselskaber i hovedstadsområdet og i Region Sjælland for arbejde med at løfter kvaliteten i vores kravspecifikationer. Der har vi flyttet fokus fra procenter og forfølger i stedet 2 dogmer: 1. Følg rejektet – det som sorteres fra (hvilken sammensætning, hvor meget og hvilken bortskaffelse)? 2. Spørg til kvaliteten af det oparbejdede materiale (hvor tæt ved jomfrueligt materiale og hvilken mulig anvendelse)?

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.