Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Producentansvaret er nøglen til et bedre miljø

Lad private drive industri og forretning, og lad myndighederne stille krav og føre tilsyn, skriver Karin Klitgaard og Julius Møller Meilstrup om det kommende producentansvar for emballage i dette synspunkt.
Synspunkt 25. august 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Når man er affaldsnørd, er det kun naturligt, at ens verdensbillede udgår fra bunden af en skraldespand. Men nogle gange skal man forsøge at løfte blikket, hæve låget og se ud over spandens kant.

Før affaldet havner i skraldespanden, er det et produkt med et formål. Hvis der er tale om emballage, kan det for eksempel sikre, at limefrugter ligger friske og indbydende på supermarkedshylden, så forbrugerne kan købe dem hele året og bruge dem i både sommerens gin & tonic og julens specier.

Det er blot ét eksempel på, at vi ikke kun skal se på, hvad der passer ned i en affaldsspand, men at vi også skal tage højde for produkternes formål, før de bliver til affald.

Det er derfor, vi varmt støtter producentansvaret for emballage, som er ved at blive implementeret over alt i Europa. Producentansvaret knytter produktionsfasen og affaldsfasen sammen. I fremtiden får producenterne regningen for indsamling og genanvendelse af emballagen, og det bliver deres ansvar at leve op til EU’s mål for genanvendelse.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden