Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Producentansvar er til for miljøet – ikke industrien

Det kommende producentansvar kan gøre emballager grønnere og mere affaldsvenlige. Men kun, hvis det skrues rigtigt sammen – og faldgruberne er fortsat mange, lyder det i dette synspunkt.
Synspunkt 18. august 2020 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Den står muligvis på gin og tonics mange steder her i sommervarmen. For affaldsnørder som os er denne dejlige drink et studie i det blandingsemballage-misbrug, vi både som forbrugere og affaldsansvarlige lider under.

Flasken med gin er nem i denne sammenhæng: Den er oftest af glas. Tonic kommer i både glas- og plastikflasker og i metaldåser. Takket være vores fantastiske pantsystem er tomme tonic-emballager alligevel relativt nemme at få indsamlet og genanvendt.

Kunsten at emballere en citron

Tømmermændene kommer først, når vi ser på den citronskive, der gør sig godt i en G&T. En tur i supermarkederne afslører, at du både kan få citroner i hårde plastikbakker (af forskellige plastiktyper), omviklet med blød plastik, i papbakker med blød plastik om sig, i blød plastikfolie alene, i plastiknet, i stofnet – og helt uden emballage andet end måske et lille øko-klistermærke og citronens egen gule skal. Hvorfor? Godt spørgsmål – det kunne vi også godt tænke os at vide.

Uanset forklaringen er konsekvensen et unødvendigt besvær med at affaldssortere, håndtere og genanvende emballagerne – hvis det overhovedet er muligt.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden