Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Kommunerne investerer massivt i mere og bedre genanvendelse

Det er misforstået at påstå, at kommunerne investerer massivt i forkromede sorteringsanlæg, som Niels Bukholt fra ARI skrev i et indlæg. Kommunerne investerer helt legitimt i nødvendig infrastruktur, skriver Nana Winkler fra Dansk Affaldsforening i et modsvar.
Synspunkt 11. februar kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Niels Bukholt sår i et indlæg her hos WasteTech d. 4. februar tvivl om, hvorvidt kommunerne er klar til at følge den klimaplan, som et bredt udsnit af partierne i Folketinget indgik d. 16. juni 2020. Indlægget opfordrer til samarbejde, men handler mere om, at industrien vil overtage de kommunale opgaver end at samarbejde om dem.

Lad os først slå det vigtigste fast: Vi er helt enige i, at et stærkt samarbejde mellem det offentlige og det private er en forudsætning for at lykkes med fremtidens affaldssektor i Danmark.  

Kommunerne og de kommunale affaldsselskaber følger naturligvis klimaaftalen og forbereder sig på at skulle udbyde sortering og behandling af det genanvendelige husholdningsaffald til bl.a. Niels Bukholts medlemmer i ARI.  Omlastning er en del af indsamlingen, hvilket også blev bekræftet under forhandlingerne om Klimaaftalen. Kommuner har selvfølgelig brug for lokationer, hvor eksempelvis flerkammerbiler kan tømmes, og hvor affaldet kan udbydes fra.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden