Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Folkemødets gode initiativ blev et eksempel på børnesygdommene ved genbrugssystemer

Louise Lerche-Gredal er adm. direktør i Plastic Change
Illustration: Louise Lerche-Gredal.
Med et nyt pantsystem har Folkemødet taget et vigtigt skridt i retning af at blive mere bæredygtige, men systemets fejl og mangler afslører hvor svært det er at gøre op med brugen af engangsemballager, skriver Louise Lerche-Gredal fra Plastic Change.
Synspunkt23. juni kl. 06:00

I årevis har Plastic Change revset Folkemødet for at bade i engangsemballage. I takt med at antallet af debatter om klima, miljø og naturbeskyttelse over årene er steget, er det samme sket for brugen af engangsplastik – til kaffe, til mad og til øl, vin og vand. Vi har kritiseret arrangørerne for deres træghed, vi har været i dialog om løsninger og vi har ventet tålmodigt på handlekraft. I år tog Folkemødet første spæde skridt. 

I mange henseender var årets Folkemøde længe ventet. Vi har savnet de gode debatter, de inspirerende samtaler med nye og gamle bekendtskaber og ikke mindst de udfordrende spørgsmål fra Folkemødets mange gæster. Forventninger blev til fulde indfriet, og mens samtaler og debatter stod på, kunne kaffen eller fadøllen indtages i et vaskbart krus. Mod betaling af 5 kr. pr. kop blev både øl, vand og kaffe serveret i kopper designet til at blive indsamlet, vasket og brugt igen og igen. Bravo, Folkemøde. Det er den helt rigtig vej at gå, fordi et velfungerende og gennemtænkt system, hvor vi vasker og bruger vores kopper igen og igen, altid er miljø- og klimamæssigt bedre en engangsbrug. 

Når det er sagt, var årets Folkemøde også et rigtig godt eksempel på en række børnesygdomme ved genbrugssystemet, og på vigtigheden af at evaluere og optimere inden vi mødes igen til næste år. 

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger