EU afslår at støtte storskala CO2-fangst på ARC

ARC
For et flercifret millionbeløb har ARC potentiale til at indfange og lagre 0,5 mio. tons CO2e årligt. Illustration: Christoffer Regild. Se større version
Med fondsmidler fra EU’s Innovationsfond stod det københavnske forbrændingsanlæg til at danne ramme om storskala CCS. Nu har fonden afslået at støtte projektet.
18. november 2021 kl. 10:42
errorÆldre end 30 dage

4,2 millioner kr. og et halvt års arbejde har været brugt på at formulere ansøgningen om 120 mio. Euro.

Nu har EU’s Innovationsfond afslået at støtte ARC’s storstilede planer om at udvikle et storskala anlæg til fangst og lagring af CO2 ved det københavnske forbrændingsanlæg.

»Vi er enormt ærgerlige over at få afslag fra EU,« siger Jacob Simonsen, direktør ved ARC, til Ingeniøren.

Han forklarer, hvordan afslaget på støtte besværliggør en realisering af projektet, der stiler efter at indfange 90 procent af ARC’s årlige CO2-udledninger svarende til 0,5 mio. tons årligt. Med ⅔ biogent CO2 vil fangsten tælle som negative emissioner og dermed bidrage til at gøre ARC CO2-neutral eller ligefrem -negativ.

»Afslaget gør dog ikke, at vi pakker vores ambitioner om at være CO2-neutrale i 2025 sammen. Nu skal vi finde en ny vej frem til det mål,« siger Jacob Simonsen.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Finn Langgaard
19. november 2021 kl. 08:29

Alle er enige om, at der skal gøres noget for at afhjælpe klimaproblemerne, MEN det er ikke så alvorligt ment, atdet må koste noget. Fordelt på indbyggerne i ARCs opland vil de 120 mio. kr. være mindre end kr. 200 pr. næse.

Mon ikke det er den billigste besparelse på CO2 udledning, som man overhovedet kan finde? Og konsekvenserne af de forventede problemer, som vil blive resultatet af ikke at gøre noget, vil med sikkerhed blive langt større, så hvorfor er det så vigtigt at overvælte denne udgift på andre eller forlange den betalt af varmekunderne?

Bevis nu, at I virkelig mener noget, når I kalder jer selv klimaforkæmpere - og find pengene, så projektet kan komme igang.