Volkswagen sætter turbo på genanvendelse af batterier

Volkswagen
Thomas Schmall, er administrerende direktør for "Volkswagen Group Components" der dækker teknologi til alle VW-koncernens brands, herunder Folkevogn, Audi, Porsche og mange flere. Illustration: VW. Se større version
95 procent af alle råmaterialer i fremtidens batterier skal genbruges, og batterierne kan bruges som lager derhjemme. Sådan lyder ambitionerne for den tyske bilgigant.
18. marts 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

I bedste amerikansk stil gik Volkswagen denne uge i luften med “Power Day 2021”. Her blev planerne for koncernens kommende satsning på batterier til elbiler præsenteret, og der var flere store nyheder i skuffen.

Det er blandt andet planen at bygge seks nye batterifabrikker i samarbejde med partnere. I alt skal de inden 2030 have en produktionskapacitet på 240 GWh om året. Fabrikkerne skal producere battericeller, som senere skal samles til batteripakker.

Den ene af de første to fabrikker skal ligge i Skellefteå i Sverige, hvor Volkswagen i samarbejde med virksomheden Northvolt, fra 2023 vil koncentrere produktionen af celler og øge den årlige produktion til 40 GWh i 2030. Den aftale skulle koste Volkswagen omkring 65 mia. kroner over 10 år.

På Volkswagens egen fabrik i Salzgitter i Tyskland, skal der fra 2025 være batteriproduktion, som så øges til 40 GWh om året i 2030.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.