Vestforbrænding melder sig ind i kampen om støttekroner og vil have fuldskala CO2-fangst klar i 2025

Vestforbrænding
Illustration: Vestforbrænding. Se større version
Udsigten til at kunne bejle til den 16 milliarder store støttepulje til CO2-fangst og –lagring har fået Vestforbrænding til at fremrykke planerne om at etablere CO2-fangst. Nu hedder ambitionen, at et anlæg med kapacitet til at fange 500.000 tons skal stå klar i 2025.
11. januar kl. 06:00

ARC har længe haft førertrøjen på, når det gælder ambitionerne om at etablere CO2-fangst på et affaldsenergianlæg indenfor de kommende år. Selv da milliardstøtten fra EU til projektet faldt igennem, så lignede den nyligt vedtagne CCS-støttepulje på 16 milliarder en potentiel redningskrans for projektet.

Men nu har landets største affaldsselskab meldt ud, at de også sigter efter at have et CO2-fangstanlæg klar i 2025 – og dermed vil konkurrere med ARC om de støttekroner, der skal gøre fangst og lagring af cirka 400.000 tons CO2 i 2025 til en realitet.

»Det vi arbejder med, det er et fangstanlæg i fuld skala med en kapacitet på op til 500.000 tons CO2 årligt, som skal ligge ved siden af vores forbrændingsanlæg – og det skal stå klar i 2025. Det er optimistisk, men det er det, vi går efter,« fortæller Steen Neuchs Vedel, direktør for Vestforbrænding.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.