Ugens skrald: Vi skaber affald hurtigere end vi kan genanvende det

Ugens skrald: Vi skaber affald hurtigere end vi kan genanvende det
Illustration: iiievgeniy/Bigstock.
Det europæiske miljøagentur advarer imod stigende mængder af husholdningsaffald, som udfordrer de nuværende genanvendelsesmål. Herhjemme gør to jyske kommuner sig positivt bemærket på affaldsfronten. Få ugens nyhedsoverblik her.
29. april kl. 06:00

EU’s medlemsstater er forpligtede til at genanvende eller genbruge minimum 60 procent af deres husholdningsaffald inden 2030 – men selv hvis det lykkes at realisere denne ambitiøse målsætning, så vil det ikke være nok til at indfri ambitionen om at halvere mængderne af husholdningsaffald, der sendes til forbrænding eller deponi.

Sådan lyder den deprimerende konklusion i en ny rapport fra det europæiske miljøagentur EEA. For selvom det går fremad med at øge genanvendelsen, så fortsætter affaldsproduktionen med at stige.

Det tempo affaldsproduktionen stiger i betyder, at medlemsstaterne vil være nødt til at sende minimum 72 procent af deres husholdningsaffald til genanvendelse eller genbrug for at indfri ambitionen om at halvere de mængder, der ender med at blive brændt eller deponeret. Alternativt vil det kræve, at affaldsproduktionen reduceres med en tredjedel af det nuværende niveau.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger