Ugens skrald: Landets største affaldsimportør takker nej til flere lorteopgaver

Aalborg Portland
Illustration: Simon Freiesleben.
Aalborg Portland vil ikke længere brænde tørret spildevandsslam for Aalborg Kommune, Svendborg Kommune har halveret mængden af restaffald på to år og Nyborg gearer op til stor affaldsinvestering efter Tour de France. Få ugens nyhedsoverblik her.
20. maj kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

For en måned siden kunne WasteTech fortælle, at Aalborg Portland er Danmarks største importør af affald til forbrænding og siden har mediet Klimamonitor gravet videre i sagen om affaldsforbrænding på cementfabrikken. Det viser sig nemlig, at Portland har tjent millioner på at bruge tørret spildevandsslam fra Aalborg Kommune som brændsel.

Mange steder anvendes tørret spildevandsslam som gødning på marker – en praksis som Miljøstyrelsen faktisk godkender i sine anbefalinger. Alligevel fik Aalborg Portland næsten fem millioner kroner for at brænde kommunens spildevandsslam af i perioden 2017-2020, da kommunens forsyningsselskab har anlagt et forsigtighedsprincip om at brænde slammet for at beskytte grundvandet.

I denne uge kom der imidlertid en ny udmelding fra Aalborg Portland, som nu kunne fortælle Klimamonitor, at de fremover vil takke nej til opgaven.

»Vi stopper med den afbrænding, fordi mængderne er så små og kræver en del logistik,« siger Thomas Uhd, Aalborg Portlands bæredygtighedschef.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger