Ugens skrald: Hvad laver en hundelort i genbrugscontaineren?

28. oktober kl. 06:003
Coca Cola
Illustration: blinow61 / BigStockPhoto.
Det spørgsmål stiller en frivillig fra Kirkens Korshær sig selv, men har korser sig over det affald, som folk »donerer«. En række NGO’er roser forbuddet mod gratis plastposer, men savner næste skridt fra politikerne. Få ugens nyhedsoverblik her.

Vi har nævnt det i WasteTechs ugeopsamlinger flere gange tidligere, men det er åbenbart et vedvarende problem, at folk smider andet end genbrugstøj i donationscontainerne ved landets frivilligt drevne genbrugsbutikker. Alligevel var det en ny side af problematikken, som Fyns Amts Avis denne uge kunne gøre opmærksom på.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til WasteTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
4. november kl. 08:29

Det er prisværdigt at Arla arbejder med at udvikle deres emballager. Men man er nødt til at tage med i regnestykket, at hvis vi skal have folk til at sortere (korrekt), så skal det være intuitivt og nemt. Vi har lært borgerne, at pizzabakker og andet fødevarekontamineret pap skal i restaffald. Lige nu er vi ved at lære, at mad/drikkekartoner skal sammen med plast (og i øvrigt er forbudt i pap). Der er nødt til at være enighed om de budskaber vi giver borgerne om, hvordan de skal sortere deres affald, ellers "mister" vi alle andre end de allermest entusiastiske.

2
31. oktober kl. 12:51

Problematikken med hundelorte i tøjcontainere er et godt eksempel på en konsekvens ved at have for få skraldespande i det offentlige rum. Hvis der opstilles en skraldespand ved tøjcontaineren er problemet løst.

1
31. oktober kl. 11:14

Men hvordan sikres det, at emballagen fra creme fraiche'en, ikke går ind og forurener pap-fraktionen? Og hvorfor skal det ikke i mad- og drikkekarton-fraktionen, når det er coated med plast (og beskidt?)..