Ugens skrald: Hovedstadskommuner trodser regeringen og åbner for mere affaldsimport

Amager Bakke
Illustration: Hufton&Crow.
ARC har fået grønt lys til at skrue op for importen af affald og Sønderborg topper listen over ambitiøse kommuner når det kommer til affaldsreduktion. Få ugens nyhedsoverblik her.
17. juni kl. 06:00

På trods af, at regeringen har raslet med sablen og kaldt import af forbrændingsegnet affald for »tudetosset«, så er hovedstadskommunerne blevet enige om at give grønt lys til en dispensation, så ARC kan øge mængden af importeret affald frem mod 2025. Det skriver blandt andet TV2 Nyhederne.

Aftalen mellem de fem ejerkommuner – København, Dragør, Hvidovre, Tårnby og Frederiksberg – er lavet for at »redde ARC’s økonomi«, der er presset på grund af faldende mængder restaffald til forbrænding på grund af øget genanvendelse. Men ifølge en pressemeddelelse som Københavns Kommune har udsendt, så vil den nye aftale ikke mindske mængden af affald i hovedstaden, som udsorteres til genanvendelse.

Den øgede import vil imidlertid medføre øget udledning af CO2, da det importerede affald ofte indeholder en vis mængde plast. Ifølge Line Barfoed (Ø), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er det dog bedre at øge CO2-udledningen på kort sigt end at mindske genanvendelsen eller udhule ARC’s økonomi ved at køre med halvtomme ovne:

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger