Ugens skrald: Forsinkelser truer stadig affaldsudrulning

sortering
Illustration: Ursula Bach.
Kun omkring en tredjedel af landets kommuner ser ud til at blive klar med sortering i ni fraktioner inden årets udgang. Få ugens nyhedsoverblik her.
3. juni kl. 06:00

På trods af en fristforlængelse så når omtrent to tredjedele af landets kommuner stadig ikke i mål med udrulningen af sortering i ni fraktioner i år. Aktuelt er det kun 12 kommuner, som tilbyder sortering i alle de påkrævede fraktioner – undtagen tekstiler, der først bliver et krav at sortere på et senere tidspunkt.

Det har DR i hvert fald rapporteret denne uge – angiveligt på baggrund af tal fra Miljøstyrelsen. Historien blev citeret i et væld af andre medier, men siden har DR måtte bringe en rettelse og har blandt andet fjernet det oversigtskort, som historien baserede sig på. Det skyldes ifølge DR »fejl i talmaterialet«, men desværre skriver DR ikke, hvori fejlen bestod.

Klart står det imidlertid, at regeringens storstilede satsning på at ensrette de kommunale sorteringsordninger stadig trækker tænder ud, når det kommer til rent faktisk at føre planen ud i livet. DR har blandt andet talt med Slagelse Kommune, som er én af de kommuner, der allerede nu melder ud, at de kommer til også at overskride den udskudte tidsfrist.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger