Ugens skrald: Farvel og tak til asbest på genbrugspladsen

brillesøen Kærmosen Albertslund asbest
Illustration: Privatfoto.
Roskilde Festival tager kampen op imod campinggæsternes skrald, mens Esbjerg Kommune vil have farligt asbestaffald ud af genbrugspladserne. Få ugens nyhedsoverblik her.
12. maj kl. 06:00

I Esbjerg Kommune skal det være slut med at aflevere asbestholdigt affald på de kommunale genbrugspladser fra næste år. Til den tid vil det kun være muligt at skaffe sig af med sine gamle asbestholdige tagplader og lignende affald via en ny kommunal henteordning. Det skriver Jydske Vestkysten denne uge.

Dermed gør kommunen den forsøgsordning med indsamling af asbest-tagplader i affaldssække, som har kørt siden 2021, til en permanent del af kommunens affaldshåndtering. Hensigten er, at det skal forbedre arbejdsmiljøet på kommunens genbrugspladser, da asbestholdigt affald potentielt kan være stærkt sundhedsskadeligt.

Derfor er der også særlige regler for, at asbestholdigt affald skal indleveres indpakket, hvis der er tale om mindre stykker. I praksis oplever folkene på pladserne imidlertid ofte, at det asbestholdige affald ikke er pakket ind og derfor udsættes pladspersonalet såvel som andre besøgende for det potentielt skadelige støv.

Få fuld adgang til WasteTech

WasteTech er målrettet professionelle, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.